Monday, February 27, 2012

I'M COMING HOME..I'M COMING HOME~~

HAhaaahhaaa..terlalu awal kot dok nyanyi lagu ni..excited lebey nak balik umah tyme cuti mid sem ni..padahal ada lagi 2 mggu untuk aku habiskan dkt lubuk ni.. (betapa berdosanya aku.hehehhe).... badan kat cni tp hati dah mendarat awal dekat rumah...cane ni????? arrrgggghh..help me mom! balik ja umah..aku nak enjoy sepuas2nya cos sejak masuk sem ni aku asa macam aku lah pelajar yang paling rajin...(syok sendiri sbb ni lah tahap kerajinan aku yang paling maksimum)...aku jd perasan mcm ni sbb kerajinan aku dah overload..nak lebih limit dah...hahahhahahah ( gelak besaq).....bukan pasaipa, sem ni aku x penah balik awal...dihighlightkan x penah okeys! dan asyik balik lambat ja... tekanan gak wase...tp demi menjadi seorang guru yang berwawasan .. aku akan change diri aku jadi pendidik yang berwawasan..(bukan sama ka ayat..koya tul)..kui3....hopefully, aku dan kawan2 akan berjaya mencapai apa yang dihajati...aameeeennnn........



Aku harap aku akan membawa pulang segulung ijazah yang dapat dihadiahkan kepada ba dan mama serta keluarga aku...aku akan berusaha untuk memenuhi keinginan mereka...tambah2 mereka menaruh hasrat yang tinggi untuk aku mencapai hajat mereka...masih terngiang2 apa yang ba cakap dekat aku dalam telepon ari tuh....Insyaallah...ba..noain cuba untuk lakukan apa yang ba inginkan.....pejam celik dah dekat 4 tahun aku blajar dekat maktab ni...lagi setahun setengah aku akan naik ke pentas dan mengenggam segulung ijazah..hmm cant wait 4 d moment..yang pastinya.. IJAZAH ITU MILIK AKU!!!!!!!!



Harapan aku yang terakhir semoga aku menjadi wanita yang bahagia dan berjaya di dunia mahupun akhirat...wassalam...


SILA LIKE

AKU DA MCM SETIAUSAHA PM...~~~

SALAM...

Just nak gtaw yang aku tersangat2 la sibuk...x smpat nak mndi,makan, gosip, properly... (nipu ngat)...warghwargh... bila la nak balik ni...da x sabar sgt2 ni...????? xtaw la cana ni...dgn makro teaching nya lg...( 2 subjek plop 2)..dgn nak praktikalnya lagi...eiiii serun tooollllll............hope suma nya berjalan dgn smooth jaa...ameen...dan moga dikurniakan kesihatan yang baik spnjang tempoh kesibukan aku dan spnjang masa laa...hahahhah..k..nk taip pn da x sempat..daaaa.........
SILA LIKE

Monday, December 26, 2011

~Realisasi menggapai realiti ~

~Mood sedey (slalu ngat la dok sedey, bila nak happy pn x taw)
~Mengira-ngira @#$^&$#@ (tgah bengong sebentar)
~Azam baru???? (dah jote dlm diari kite laa)
~6,5,4,3,2,........................n then 1 ....... arrrrrrrrrrrwarrrrrrrr ( aku ja paham countdown ni)
~life must go on baby! 
~Misi tetap misi........(akan diusahakan shingga terlaksana! heheh mcm agen FBI plak..>.<
~simpan duit
~at least trun .......(jumlah ada dlm diary)
~kna bnyakkan bersujud dgn ALLAH SWT...
~baik??? hopefully...
~bg duit dkt parents cket..
~printer??? Maybe......
~nk bt birthday party yg istimewa dkt dia...ngeh3..
~hadiah besday dia?? cermin mata ray ban kot..
~nak cari point lebey (aku paham!)
~hope semua berjaya.....

PERINGATAN Buat diriku dan sahabat...


''Hidup ini kadang2 kita di atas..kadang kita di bawah...jgnlah kita leka dan selalulah ingat kepada ALLAH dan cb mencari peluang untuk mengabdikan diri kepada-NYA...'' SILA LIKE

Friday, December 16, 2011

Perlukan kemudahan homestay yang selesa?? jawapannya di sini..cepat..apa tunggu lagi???


~~Selamat datang ke Homestay Desa Meranti~~

~~Location~~
Homestay ini terletak di Taman Desa Meranti Sg. Petani, Kedah. Hanya mengambil masa
- 5-10 minit ke bandar Sg.Petani
- 20 minit ke UiTM Merbok
- 20 minit ke Institusi Perguruan Sultan Abdul Halim
- 15 minit ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang- 20 minit ke AIMST University
- 15 minit ke bandar Kepala batas
- 40 minit ke UiTM Permatang pauh Pulau Pinang (highway Utara Selatan)
- 30 Minit ke Politeknik Seberang Perai Pulau Pinang (highway Utara Selatan)
- - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kami ada menyediakan kemudahan penginapan yang lengkap..
- parking untuk 2 buah kereta dan berpagar;
- juga terdapat tempat untuk parking bas (bg penginapan untuk rombongan)
---------------------------------------------------

- 4 bilik tidur yang cukup selesa dan berhawa dingin
- 3 bilik air lengkap dengan water heater


Bilik utama
Bilik utama
Bilik utama
Bilik utama
----------------------------------
Bilik 2 (satu katil queen size, almari + air-cond + bilik air)


----------------------------------
Bilik 3 (satu katil queen size, almari + air-cond + bilik air)


----------------------------------
Bilik 4 (dua katil single + almari + air-cond + bilik air)

----------------------------------
ruang tamu yang di lengkapi perabut; sofa


television

peti sejuk & pinggan mangkuk
sofa & meja makan


Homestay ini sangatlah sesuai untuk penginapan bersama family, rombongan kahwin, pendaftaran di Uitm Merbok & Permatang Pauh, pendaftaran di Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP), Pendaftaran di Institusi Perguruan Sultan Abdul Halim (IPSAH), pendaftaran di AIMST University, pendaftaran di Politeknik Seberang Perai Pulau Pinang. Juga sesuai untuk penginapan bagi mereka yang berkursus~~

~~Harga~~
-RM250/day (dengan air-cond)
- RM 150 / day (tanpa air-cond)
-juga boleh utk sewa bilik shj (harga mengikut jumlah bilik)

Sila hubungi saya: Nurain binti mohd nasir
Di talian yang tertera di bawah ini:

010-2218854
SILA LIKE

Thursday, December 15, 2011

SAD LOVE ENDING ~ small love story

~Small love story~
2 butterfly love each others


one day..
they ..where playing hide n seek at nite.
girl butterfly says '' A small game between us''
she says''Who sits on this flower earlier inthe morning tomorrow, that one love the other most''
Then the boy butterfly says ''Ok''...

next morning.. she was waiting from 4 o'clock...
the flower opened...
she found the boy butterfly dead inside it...
bcos he stayed there the previous nite itself..
thats whats ''true love ''

''LOVE IS LIFE''

DONT MISS IT !



SILA LIKE

Dush ! Dush ! Result dah kuaq @%$&* (pening)

lalalallala....agak gila sebentar....
ptg td...lps aku selesai 'Makan2 tyme' dkt umah sedara aku ...
tb2....
(agak suspen yaa d citu)
-
-
-
-
kedengaran lagu 'my hump' dr corong telepon bimbit aku (gila skema ayat)..huhu
rupanya wawa kol aku nak gtaw result kuaq dah..
aku getaq sgt tyme ni..
emm..hnya tuhan ja tau...
sebelum ni aku risau sgt pikiq result..smpai termimpi2..

risau terlebih2 aku...tapi aku gagahkan juga taip laman web IPG KSM..
aku asa dalam hampir 2 minit jugak la aku teragak2 nak tkan semak keputusan..sambil tuh aku sembang2 ngn wawa..
dalam hati aku asyik pikir OK ka KO???




lps aku press butang semak..
terterala nama
NURAIN BINTI MOHD NASIR
900905-02-5792


beserta gred yang aku dapat..
emm aku dapat pointer 3.72...
dukacita nya dimaklumkan pointer aku menurun dgn kadar yang banyak sgt..
tp aku tetap bersyukur cos menurun tp x teruk sgt....
apa2 pun agak terkilan sbb kawan2 aku sumanya dapat ok2....


agak stress juga...sebenarnya sbb aku study berhempas pulas...tulang 4 kerat aku ni
(walaupun bnyk isi dr tulang)


paling geram bila math aku dapat B...x penah dalam sejarah idup aku dr dulu aku dpt B math..
ni lah first time aku dpt b...makaseh ek Pn haspinah bg aku merasa peluang dapat b dalam mat...


SLOGAN AKU LEPAS NI....>>>>>>>


''MATH IS FUN'' 


lastly, aku bersyukur sbb aku berjaya meneruskan perjuangan aku untuk bergelar seorang GURU....



SILA LIKE

Tuesday, December 13, 2011

Tolong jgn tnya aku! okeyh?!

''emm...as a student.....mcm biasa la.....blajaq.....~cuti...~blajaq lagi....~cuti lagi...~blajaq....blajaq....cuti..cuti...''

But, b4 cuti msti kna lalui final sem exam kan?..so bila dah jawab exam..konpem2 la ada result nya kan??? 

Bab result ni yg aku paling lomah skali ni......dah la menjawab exam tyme excited nak baliknya lagi...dan yg paling lomahnya bila slalu jawab exam tyme aku sakit.. (dugaan2)


Aku berharap sgt miracle akn terjadi dlm idup aku... sbb ari tuh aku tersilap  jawab soklan bhgian esei..20 markah tuh...aku x sedar pn yang aku tgah silap.....kaw2 pnya aku menggoreng..last2 br sedar aku silap bca arahan...

So, bila di tnya perasaan aku skrang tyme tgah tulis entry kali ni..masya allah..punyala risau + berdebar2 + nak reyau + takut + teruja ( pandai ja aku temberang) ...pendek kata memang CUKUP RASA laaarrr...




So, pesanan penaja kpada rakan2 d luar sana: 

JGN SEKALI2 BERANI TNYA AKU SOKLAN... ''AIN ANG DAPAT BERAPA RESULT SEM NI???'' or MEMBANDING2KAN RESULT AKU DGN RESULT DIA....

kalo rasa mcm tingin nak makan penumbuk ajaib aku saiz 10 ni try la tnya...

OK SEKIAN ..TERIMA KASEH...fuhhh....( smbil melayan perasaan yg cukup rasa ni)
SILA LIKE