Monday, December 26, 2011

~Realisasi menggapai realiti ~

~Mood sedey (slalu ngat la dok sedey, bila nak happy pn x taw)
~Mengira-ngira @#$^&$#@ (tgah bengong sebentar)
~Azam baru???? (dah jote dlm diari kite laa)
~6,5,4,3,2,........................n then 1 ....... arrrrrrrrrrrwarrrrrrrr ( aku ja paham countdown ni)
~life must go on baby! 
~Misi tetap misi........(akan diusahakan shingga terlaksana! heheh mcm agen FBI plak..>.<
~simpan duit
~at least trun .......(jumlah ada dlm diary)
~kna bnyakkan bersujud dgn ALLAH SWT...
~baik??? hopefully...
~bg duit dkt parents cket..
~printer??? Maybe......
~nk bt birthday party yg istimewa dkt dia...ngeh3..
~hadiah besday dia?? cermin mata ray ban kot..
~nak cari point lebey (aku paham!)
~hope semua berjaya.....

PERINGATAN Buat diriku dan sahabat...


''Hidup ini kadang2 kita di atas..kadang kita di bawah...jgnlah kita leka dan selalulah ingat kepada ALLAH dan cb mencari peluang untuk mengabdikan diri kepada-NYA...'' SILA LIKE

Friday, December 16, 2011

Perlukan kemudahan homestay yang selesa?? jawapannya di sini..cepat..apa tunggu lagi???


~~Selamat datang ke Homestay Desa Meranti~~

~~Location~~
Homestay ini terletak di Taman Desa Meranti Sg. Petani, Kedah. Hanya mengambil masa
- 5-10 minit ke bandar Sg.Petani
- 20 minit ke UiTM Merbok
- 20 minit ke Institusi Perguruan Sultan Abdul Halim
- 15 minit ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang- 20 minit ke AIMST University
- 15 minit ke bandar Kepala batas
- 40 minit ke UiTM Permatang pauh Pulau Pinang (highway Utara Selatan)
- 30 Minit ke Politeknik Seberang Perai Pulau Pinang (highway Utara Selatan)
- - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kami ada menyediakan kemudahan penginapan yang lengkap..
- parking untuk 2 buah kereta dan berpagar;
- juga terdapat tempat untuk parking bas (bg penginapan untuk rombongan)
---------------------------------------------------

- 4 bilik tidur yang cukup selesa dan berhawa dingin
- 3 bilik air lengkap dengan water heater


Bilik utama
Bilik utama
Bilik utama
Bilik utama
----------------------------------
Bilik 2 (satu katil queen size, almari + air-cond + bilik air)


----------------------------------
Bilik 3 (satu katil queen size, almari + air-cond + bilik air)


----------------------------------
Bilik 4 (dua katil single + almari + air-cond + bilik air)

----------------------------------
ruang tamu yang di lengkapi perabut; sofa


television

peti sejuk & pinggan mangkuk
sofa & meja makan


Homestay ini sangatlah sesuai untuk penginapan bersama family, rombongan kahwin, pendaftaran di Uitm Merbok & Permatang Pauh, pendaftaran di Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP), Pendaftaran di Institusi Perguruan Sultan Abdul Halim (IPSAH), pendaftaran di AIMST University, pendaftaran di Politeknik Seberang Perai Pulau Pinang. Juga sesuai untuk penginapan bagi mereka yang berkursus~~

~~Harga~~
-RM250/day (dengan air-cond)
- RM 150 / day (tanpa air-cond)
-juga boleh utk sewa bilik shj (harga mengikut jumlah bilik)

Sila hubungi saya: Nurain binti mohd nasir
Di talian yang tertera di bawah ini:

010-2218854
SILA LIKE

Thursday, December 15, 2011

SAD LOVE ENDING ~ small love story

~Small love story~
2 butterfly love each others


one day..
they ..where playing hide n seek at nite.
girl butterfly says '' A small game between us''
she says''Who sits on this flower earlier inthe morning tomorrow, that one love the other most''
Then the boy butterfly says ''Ok''...

next morning.. she was waiting from 4 o'clock...
the flower opened...
she found the boy butterfly dead inside it...
bcos he stayed there the previous nite itself..
thats whats ''true love ''

''LOVE IS LIFE''

DONT MISS IT !



SILA LIKE

Dush ! Dush ! Result dah kuaq @%$&* (pening)

lalalallala....agak gila sebentar....
ptg td...lps aku selesai 'Makan2 tyme' dkt umah sedara aku ...
tb2....
(agak suspen yaa d citu)
-
-
-
-
kedengaran lagu 'my hump' dr corong telepon bimbit aku (gila skema ayat)..huhu
rupanya wawa kol aku nak gtaw result kuaq dah..
aku getaq sgt tyme ni..
emm..hnya tuhan ja tau...
sebelum ni aku risau sgt pikiq result..smpai termimpi2..

risau terlebih2 aku...tapi aku gagahkan juga taip laman web IPG KSM..
aku asa dalam hampir 2 minit jugak la aku teragak2 nak tkan semak keputusan..sambil tuh aku sembang2 ngn wawa..
dalam hati aku asyik pikir OK ka KO???




lps aku press butang semak..
terterala nama
NURAIN BINTI MOHD NASIR
900905-02-5792


beserta gred yang aku dapat..
emm aku dapat pointer 3.72...
dukacita nya dimaklumkan pointer aku menurun dgn kadar yang banyak sgt..
tp aku tetap bersyukur cos menurun tp x teruk sgt....
apa2 pun agak terkilan sbb kawan2 aku sumanya dapat ok2....


agak stress juga...sebenarnya sbb aku study berhempas pulas...tulang 4 kerat aku ni
(walaupun bnyk isi dr tulang)


paling geram bila math aku dapat B...x penah dalam sejarah idup aku dr dulu aku dpt B math..
ni lah first time aku dpt b...makaseh ek Pn haspinah bg aku merasa peluang dapat b dalam mat...


SLOGAN AKU LEPAS NI....>>>>>>>


''MATH IS FUN'' 


lastly, aku bersyukur sbb aku berjaya meneruskan perjuangan aku untuk bergelar seorang GURU....



SILA LIKE

Tuesday, December 13, 2011

Tolong jgn tnya aku! okeyh?!

''emm...as a student.....mcm biasa la.....blajaq.....~cuti...~blajaq lagi....~cuti lagi...~blajaq....blajaq....cuti..cuti...''

But, b4 cuti msti kna lalui final sem exam kan?..so bila dah jawab exam..konpem2 la ada result nya kan??? 

Bab result ni yg aku paling lomah skali ni......dah la menjawab exam tyme excited nak baliknya lagi...dan yg paling lomahnya bila slalu jawab exam tyme aku sakit.. (dugaan2)


Aku berharap sgt miracle akn terjadi dlm idup aku... sbb ari tuh aku tersilap  jawab soklan bhgian esei..20 markah tuh...aku x sedar pn yang aku tgah silap.....kaw2 pnya aku menggoreng..last2 br sedar aku silap bca arahan...

So, bila di tnya perasaan aku skrang tyme tgah tulis entry kali ni..masya allah..punyala risau + berdebar2 + nak reyau + takut + teruja ( pandai ja aku temberang) ...pendek kata memang CUKUP RASA laaarrr...




So, pesanan penaja kpada rakan2 d luar sana: 

JGN SEKALI2 BERANI TNYA AKU SOKLAN... ''AIN ANG DAPAT BERAPA RESULT SEM NI???'' or MEMBANDING2KAN RESULT AKU DGN RESULT DIA....

kalo rasa mcm tingin nak makan penumbuk ajaib aku saiz 10 ni try la tnya...

OK SEKIAN ..TERIMA KASEH...fuhhh....( smbil melayan perasaan yg cukup rasa ni)
SILA LIKE

Saturday, December 3, 2011

Hantu Bedak Sejuk

Untungla kalo jadi pmpuan yang tak dak jerawat...dah setahun lebih aku dpt jadi model bedak sejuk disebbkan muka aku yang agak cun ni dulu dah nek jerawat.. dah pelbagai solution dah aku cari untuk jerawat aku yang tumbuh melata mcm cendawan busuk ni.. last choice, aku stay ja tempek bedak sejuk tiap2 malam...even x dak perubahan sgt tp at least aku asa aku dah usaha...so, myb nanti Allah swt bagi muka aku jadi cun balik berkat usaha aku menempek bedak sejuk sampai habis putih2 bantal aku...

ni muka aku sebelum nek jerawat: 

BEFORE
Ni muka aku lepas nek jerawat


muka aku lepas ni aku x taw la...harap2 licin macam dulu....aku nak sgt muka aku cantik macam dulu..ada duit lebih cket aku nak p jumpa pakar kulit ....

so, p/s kpada suma pmpuan: jgn selesa dgn kecantikan wajah anda sekarang kerana tak mustahil sekelip mata ja berubah jdi teruk...nak jadi teruk senang..nak ubatkan untuk back 2 normal....sangat lama...dan menyeksa pangkal rahim aku betol...hehehhe
SILA LIKE

Friday, December 2, 2011

Aku & air mata ibarat nasi menjadi bubur!

Emm...aku dan air mata memang x dapat nak dipisahkan...ibarat nasi menjadi bubur....(nasi normal + air mata = bubur) ...aku pn x taw awat la aku ni asyik reyau...pantang sedih nak reyau ( mmg la sedey reyau x kan nak gelak kot!!)... 

p/s: nasi menjadi bubuq mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka pala otak aku sendiri : dah nyesai pn x guna dah!




tgok movie sedey cket pn tepaksa la reyau dgn cover nya takut ada org nampak...mybe aku suka reyau sbb aku ni



  • sensitip
  • sng sedey kalo kena marah
  • sbb aku ni ayu kot, pmpuan ayu ja cpt reyau (poyo tol)
  • mgkin sbb nama aku nurain = cahaya mata ( air yang keluar melalui mata dan becahaya di bawah kilauan  lampu) emm..tensyen bila aku tgah buat pandai bikin kesimpulan sendiri...
yang pastinya..air mata dan wanita memang tak dapat dipisahkan...dan aku harus sedar yg aku adalah wanita..(rasa tua plak sbut wanita)



SILA LIKE

Thursday, December 1, 2011

Jodoh aku siapa?

Aku rasa msti suma org tertanya2 sapa sebenarnya jodoh kita??? kadang2 aku terpikir perlukah aku mencari jodoh aku??? tpi ada org cakap setiap org dah ada jodoh masing2 yang telah ALLAH SWT tetapkan sejak d loh mafuz lagi....jdi..kenapa perlu mencari sedangkan dah ada??? tapi sapa ek jodoh aku??? aku teringin nak kawen dgn laki yang paham aku, baik, x garang sgt, yg boley layan aku macam kawan baik dia...yang slumber...dan yg paling penting beriman...Zaman skang ni bukan senang kita nak cari laki yang pakej lengkap macam instant coffee 3 in 1...kan syok kalo pilih laki macam pilih ikan d pasar...boley cari yang mcm kita impikan..tp...x suma yg kita nak kita dapat...yelah..berangan kan x salah...jadi bek aku berangan jaaaa..huhuhu...


Aku harap apa yang aku ada sekarang.....akan sentiasa dalam genggaman aku...sebb aku sedar yang aku perlukan dia...aku harap itu yang terbaik untuk aku..tapi kalo dia bukan jodoh aku..KAU jauhkanlah aku dgnnya..jika dia benar jodohku, kau peliharalah hubungan kami dr perkara2 yang mungkar..kau perceptkanlah jodoh kami Ya Allah..kau berikanlah kami rezeki supaya kami dapat mempercepatkan jodoh kami..supaya kami sentiasa berada di dalam keberkatanmu...ameen....

''KEBAHAGIAAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN''

me n him


SILA LIKE