Monday, December 26, 2011

~Realisasi menggapai realiti ~

~Mood sedey (slalu ngat la dok sedey, bila nak happy pn x taw)
~Mengira-ngira @#$^&$#@ (tgah bengong sebentar)
~Azam baru???? (dah jote dlm diari kite laa)
~6,5,4,3,2,........................n then 1 ....... arrrrrrrrrrrwarrrrrrrr ( aku ja paham countdown ni)
~life must go on baby! 
~Misi tetap misi........(akan diusahakan shingga terlaksana! heheh mcm agen FBI plak..>.<
~simpan duit
~at least trun .......(jumlah ada dlm diary)
~kna bnyakkan bersujud dgn ALLAH SWT...
~baik??? hopefully...
~bg duit dkt parents cket..
~printer??? Maybe......
~nk bt birthday party yg istimewa dkt dia...ngeh3..
~hadiah besday dia?? cermin mata ray ban kot..
~nak cari point lebey (aku paham!)
~hope semua berjaya.....

PERINGATAN Buat diriku dan sahabat...


''Hidup ini kadang2 kita di atas..kadang kita di bawah...jgnlah kita leka dan selalulah ingat kepada ALLAH dan cb mencari peluang untuk mengabdikan diri kepada-NYA...'' SILA LIKE

Friday, December 16, 2011

Perlukan kemudahan homestay yang selesa?? jawapannya di sini..cepat..apa tunggu lagi???


~~Selamat datang ke Homestay Desa Meranti~~

~~Location~~
Homestay ini terletak di Taman Desa Meranti Sg. Petani, Kedah. Hanya mengambil masa
- 5-10 minit ke bandar Sg.Petani
- 20 minit ke UiTM Merbok
- 20 minit ke Institusi Perguruan Sultan Abdul Halim
- 15 minit ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang- 20 minit ke AIMST University
- 15 minit ke bandar Kepala batas
- 40 minit ke UiTM Permatang pauh Pulau Pinang (highway Utara Selatan)
- 30 Minit ke Politeknik Seberang Perai Pulau Pinang (highway Utara Selatan)
- - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kami ada menyediakan kemudahan penginapan yang lengkap..
- parking untuk 2 buah kereta dan berpagar;
- juga terdapat tempat untuk parking bas (bg penginapan untuk rombongan)
---------------------------------------------------

- 4 bilik tidur yang cukup selesa dan berhawa dingin
- 3 bilik air lengkap dengan water heater


Bilik utama
Bilik utama
Bilik utama
Bilik utama
----------------------------------
Bilik 2 (satu katil queen size, almari + air-cond + bilik air)


----------------------------------
Bilik 3 (satu katil queen size, almari + air-cond + bilik air)


----------------------------------
Bilik 4 (dua katil single + almari + air-cond + bilik air)

----------------------------------
ruang tamu yang di lengkapi perabut; sofa


television

peti sejuk & pinggan mangkuk
sofa & meja makan


Homestay ini sangatlah sesuai untuk penginapan bersama family, rombongan kahwin, pendaftaran di Uitm Merbok & Permatang Pauh, pendaftaran di Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP), Pendaftaran di Institusi Perguruan Sultan Abdul Halim (IPSAH), pendaftaran di AIMST University, pendaftaran di Politeknik Seberang Perai Pulau Pinang. Juga sesuai untuk penginapan bagi mereka yang berkursus~~

~~Harga~~
-RM250/day (dengan air-cond)
- RM 150 / day (tanpa air-cond)
-juga boleh utk sewa bilik shj (harga mengikut jumlah bilik)

Sila hubungi saya: Nurain binti mohd nasir
Di talian yang tertera di bawah ini:

010-2218854
SILA LIKE

Thursday, December 15, 2011

SAD LOVE ENDING ~ small love story

~Small love story~
2 butterfly love each others


one day..
they ..where playing hide n seek at nite.
girl butterfly says '' A small game between us''
she says''Who sits on this flower earlier inthe morning tomorrow, that one love the other most''
Then the boy butterfly says ''Ok''...

next morning.. she was waiting from 4 o'clock...
the flower opened...
she found the boy butterfly dead inside it...
bcos he stayed there the previous nite itself..
thats whats ''true love ''

''LOVE IS LIFE''

DONT MISS IT !



SILA LIKE

Dush ! Dush ! Result dah kuaq @%$&* (pening)

lalalallala....agak gila sebentar....
ptg td...lps aku selesai 'Makan2 tyme' dkt umah sedara aku ...
tb2....
(agak suspen yaa d citu)
-
-
-
-
kedengaran lagu 'my hump' dr corong telepon bimbit aku (gila skema ayat)..huhu
rupanya wawa kol aku nak gtaw result kuaq dah..
aku getaq sgt tyme ni..
emm..hnya tuhan ja tau...
sebelum ni aku risau sgt pikiq result..smpai termimpi2..

risau terlebih2 aku...tapi aku gagahkan juga taip laman web IPG KSM..
aku asa dalam hampir 2 minit jugak la aku teragak2 nak tkan semak keputusan..sambil tuh aku sembang2 ngn wawa..
dalam hati aku asyik pikir OK ka KO???




lps aku press butang semak..
terterala nama
NURAIN BINTI MOHD NASIR
900905-02-5792


beserta gred yang aku dapat..
emm aku dapat pointer 3.72...
dukacita nya dimaklumkan pointer aku menurun dgn kadar yang banyak sgt..
tp aku tetap bersyukur cos menurun tp x teruk sgt....
apa2 pun agak terkilan sbb kawan2 aku sumanya dapat ok2....


agak stress juga...sebenarnya sbb aku study berhempas pulas...tulang 4 kerat aku ni
(walaupun bnyk isi dr tulang)


paling geram bila math aku dapat B...x penah dalam sejarah idup aku dr dulu aku dpt B math..
ni lah first time aku dpt b...makaseh ek Pn haspinah bg aku merasa peluang dapat b dalam mat...


SLOGAN AKU LEPAS NI....>>>>>>>


''MATH IS FUN'' 


lastly, aku bersyukur sbb aku berjaya meneruskan perjuangan aku untuk bergelar seorang GURU....



SILA LIKE

Tuesday, December 13, 2011

Tolong jgn tnya aku! okeyh?!

''emm...as a student.....mcm biasa la.....blajaq.....~cuti...~blajaq lagi....~cuti lagi...~blajaq....blajaq....cuti..cuti...''

But, b4 cuti msti kna lalui final sem exam kan?..so bila dah jawab exam..konpem2 la ada result nya kan??? 

Bab result ni yg aku paling lomah skali ni......dah la menjawab exam tyme excited nak baliknya lagi...dan yg paling lomahnya bila slalu jawab exam tyme aku sakit.. (dugaan2)


Aku berharap sgt miracle akn terjadi dlm idup aku... sbb ari tuh aku tersilap  jawab soklan bhgian esei..20 markah tuh...aku x sedar pn yang aku tgah silap.....kaw2 pnya aku menggoreng..last2 br sedar aku silap bca arahan...

So, bila di tnya perasaan aku skrang tyme tgah tulis entry kali ni..masya allah..punyala risau + berdebar2 + nak reyau + takut + teruja ( pandai ja aku temberang) ...pendek kata memang CUKUP RASA laaarrr...




So, pesanan penaja kpada rakan2 d luar sana: 

JGN SEKALI2 BERANI TNYA AKU SOKLAN... ''AIN ANG DAPAT BERAPA RESULT SEM NI???'' or MEMBANDING2KAN RESULT AKU DGN RESULT DIA....

kalo rasa mcm tingin nak makan penumbuk ajaib aku saiz 10 ni try la tnya...

OK SEKIAN ..TERIMA KASEH...fuhhh....( smbil melayan perasaan yg cukup rasa ni)
SILA LIKE

Saturday, December 3, 2011

Hantu Bedak Sejuk

Untungla kalo jadi pmpuan yang tak dak jerawat...dah setahun lebih aku dpt jadi model bedak sejuk disebbkan muka aku yang agak cun ni dulu dah nek jerawat.. dah pelbagai solution dah aku cari untuk jerawat aku yang tumbuh melata mcm cendawan busuk ni.. last choice, aku stay ja tempek bedak sejuk tiap2 malam...even x dak perubahan sgt tp at least aku asa aku dah usaha...so, myb nanti Allah swt bagi muka aku jadi cun balik berkat usaha aku menempek bedak sejuk sampai habis putih2 bantal aku...

ni muka aku sebelum nek jerawat: 

BEFORE
Ni muka aku lepas nek jerawat


muka aku lepas ni aku x taw la...harap2 licin macam dulu....aku nak sgt muka aku cantik macam dulu..ada duit lebih cket aku nak p jumpa pakar kulit ....

so, p/s kpada suma pmpuan: jgn selesa dgn kecantikan wajah anda sekarang kerana tak mustahil sekelip mata ja berubah jdi teruk...nak jadi teruk senang..nak ubatkan untuk back 2 normal....sangat lama...dan menyeksa pangkal rahim aku betol...hehehhe
SILA LIKE

Friday, December 2, 2011

Aku & air mata ibarat nasi menjadi bubur!

Emm...aku dan air mata memang x dapat nak dipisahkan...ibarat nasi menjadi bubur....(nasi normal + air mata = bubur) ...aku pn x taw awat la aku ni asyik reyau...pantang sedih nak reyau ( mmg la sedey reyau x kan nak gelak kot!!)... 

p/s: nasi menjadi bubuq mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka pala otak aku sendiri : dah nyesai pn x guna dah!




tgok movie sedey cket pn tepaksa la reyau dgn cover nya takut ada org nampak...mybe aku suka reyau sbb aku ni



  • sensitip
  • sng sedey kalo kena marah
  • sbb aku ni ayu kot, pmpuan ayu ja cpt reyau (poyo tol)
  • mgkin sbb nama aku nurain = cahaya mata ( air yang keluar melalui mata dan becahaya di bawah kilauan  lampu) emm..tensyen bila aku tgah buat pandai bikin kesimpulan sendiri...
yang pastinya..air mata dan wanita memang tak dapat dipisahkan...dan aku harus sedar yg aku adalah wanita..(rasa tua plak sbut wanita)



SILA LIKE

Thursday, December 1, 2011

Jodoh aku siapa?

Aku rasa msti suma org tertanya2 sapa sebenarnya jodoh kita??? kadang2 aku terpikir perlukah aku mencari jodoh aku??? tpi ada org cakap setiap org dah ada jodoh masing2 yang telah ALLAH SWT tetapkan sejak d loh mafuz lagi....jdi..kenapa perlu mencari sedangkan dah ada??? tapi sapa ek jodoh aku??? aku teringin nak kawen dgn laki yang paham aku, baik, x garang sgt, yg boley layan aku macam kawan baik dia...yang slumber...dan yg paling penting beriman...Zaman skang ni bukan senang kita nak cari laki yang pakej lengkap macam instant coffee 3 in 1...kan syok kalo pilih laki macam pilih ikan d pasar...boley cari yang mcm kita impikan..tp...x suma yg kita nak kita dapat...yelah..berangan kan x salah...jadi bek aku berangan jaaaa..huhuhu...


Aku harap apa yang aku ada sekarang.....akan sentiasa dalam genggaman aku...sebb aku sedar yang aku perlukan dia...aku harap itu yang terbaik untuk aku..tapi kalo dia bukan jodoh aku..KAU jauhkanlah aku dgnnya..jika dia benar jodohku, kau peliharalah hubungan kami dr perkara2 yang mungkar..kau perceptkanlah jodoh kami Ya Allah..kau berikanlah kami rezeki supaya kami dapat mempercepatkan jodoh kami..supaya kami sentiasa berada di dalam keberkatanmu...ameen....

''KEBAHAGIAAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN''

me n him


SILA LIKE

Sunday, August 7, 2011

SALAM...

DAH LAMA GILER2 AKU X UPDATE BLOG...
Macam2 hal jadi dalam idup aku dalam tempoh ni....
p jalani kem dekat pulau perhentian laa...dapat macam2 masalah kat sana laaa...termasuklah pakwe yang x diundang dari sana...
dengan demamnya lagi, batuknya lagi, selsema nya lagi....
but alhamdulillah sekarang dah ok cket.......
emm...actually kadang2 kita tak sangka benda yang kita tak duga akan berlaku dalam idup kita...walaupun kita asa macam x logik..tapi benda macam ni x mustahil akan berlaku...
mesti ampa semua plek apa la yang aku dok repekkan ni..aku pn pening apa yang aku repekkan..mgkin hanya jiwa aku ja paham apa yang aku tengah repekkan ni...bila cakap benda yang merepek2 ni mula la mulut aku asa macam nak makan kerepek...aaauuuummmmmmmmm....kerepek pisang!!!..my peberet...
bila masuk bulan posa ja aku x boleh nak tunaikan ibadah puasa sebab aku nek bis....bak kata adek aku ..., ba...en et ot ditukar kpd ba...en et bis...hahahahhaha...aku terpaksalah makan ubat yang sebakul tuh untuk kecilkan aku pnya bis tuh...dahla bis yg comel tuh berda di dalam hutan belantara...hahhahah...hanya aku dan adek aku ja paham apa maksud aku ni...kui3.....sebelum aku mula merepek dengan lebih jauh lagi baik aku berenti melalut sebelum aku terelalok dengan lebih lama..k ...bubye suma...mmmuuuuahhghghhhh!!!!!!!1 muahahahhahahahhahah....





SILA LIKE

Sunday, April 10, 2011

tension...

makin lama makin tensyen..sabaq ja lah..nak balik ka tak ni erk??? x dak ka org nak sponsor tiket ni??? mintak la da org tgok blog ni dan sponsor wit tiket kat aku...pllllssssssssss...help me!   nak balik sangat...
SILA LIKE

Saturday, February 26, 2011

PENCARIAN MODEL UNTUK BUSANA MUSLIMAH... =)

Salam sume..hari ni nak mtk tlg u all vote tuk kawan baik saya..dia masuk cntest ni.. Jasa baik kamoo0 sume amat sy hargai.. =)

Vote 4 me by liking the photo =)

STEP 1 : CLICK LIKE TO THIS PAGE
  http://www.facebook.com/pages/Elhyatt-Bizz-One-Stop-Centre/128411823859772

STEP 2 : CLICK TO LIKE THE PIC FOR NUMBER 1 AND 2.

1.http://www.facebook.com/photo.php?fbid=191426720891615&set=a.184827368218217.43230.128411823859772&theater
2. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=202081706470468&set=o.128411823859772
SILA LIKE

Wednesday, February 23, 2011

3.81 is enough 4 me!

~SALAM~



Alhamdulillah...syukur sangat2...even dugaan kesihatan yang terlalu banyak...banyak kali p spital dan 2 kali kena tahan wad dekat hospital taun lepas..kena tahan seminggu plak 2...tp aku still bleh dapat pointer 3.81 dalam exam yg lepas..tima kaseh Ya ALLAH SWT...cos membantu aku dan segala usaha, penat lelah aku baca buku terbayar juga dengan anugerah yang aku terima bt kali ke dua...




anugerah yang aku trima ni bukn untuk aku sj..tp khas dihadiahkan untuk ba & mama kesayangan saya..

Haji Mohd Nasir b.Mustaffa.
&
Hajah Sofiah bt Mahmud




i want them 2 know dat i love both of u very much! thanks for raise me from small until big & more big now...... heehe~special appreaciation to them...



x lupa juga bt siblings aku, frends, & semua la..i love u all...sapa la aku tanpa bantuan ampa semua...




SILA LIKE

Friday, February 18, 2011

ThankS Ee-k Alfsykin 4 ur support!



 ~SALAM~



Firstly nak ucap thanks cos support blog yg masih panas ni...eemmm.....dgn adanya pengiktirafan dari yang berkenaan menyebabkan aku jadi lebih brsemangat nak tulis entry ari ni.....

p/s buat yang berkenaan: 

  • tima kaseh cos jadi kawan baru saya
  • thanks cos support my blog & puji blog saya
  • n hope u will be my friend forever
  • or mybe my sister in law..
  • hee~

sekarang baru aku paham makna di sebalik perkataan ' Ee-k Alfsykin' ni..emm ..biarlah rahsia...

seriously though, aku betul2 x kenal sapa la yang berkenaan ni....but i appreciate her bcos of her appreciation towards my blog...

tapi  skang ak dah taw..sapa dia..jeng3...

cma aku tertanya2 napa la dia x nak gtaw straight forward jaa ngan aku siapakah gerangan nya..

dan mgkin jugak salah aku cos x cam dia even i already meet her before....sorry dear~ ( sambil mendendangkan lagu mohon kemaafan darimu)

mybe aku ni nampak macam sombong, berlagak, hidung tinggi, & yg sewaktu dgn nya...(tp dalam hati ada taman taw.)...sampai dia takut nak gtaw sapa dia yg sebenarnya...emmm...4 ur information dear..aku ni memangla x pandai berkawan..tgok muka pn garang semacam ja...( tp cun laa) & aku ni x ska cakap banyak sgt..bkn x ska cm x pandai meramahkan diri...mgkin sebab aku terlalu pemalu...ceewaaahhh...n i'm not interested dgn hal org lain.....sebab tu kot aku nampak macam ada bad behaviour jer...( dont judge a book by its cover) apa pun maafla yer...

p/s: last but not least, thanks 4 everything,,n thanks 4 being my friend... n sorry sebab saya x cam muka akak...hee~






SILA LIKE

I'm BaCk!

Salam semua..



i'm back! dah lama dah x jengok blog kesayangan aku ni....dah penuh sarang labah2 paa...x per..muncul nya aku hari ni akan membersihkan segala sawang yang menyarang dan membuat sarang di dalam blog aku ni..aaaiiiyaaakkkkk...ddusshh! ( tendangan maut dari aku) ..hee~ 

actually, aku tersangat la bz (buat2 bz nak bodek lecturer) dgn asemen yang berlambak2...sampaila satu tahap aku asa macam nak quit blajaq n then nak bukaq kedai jual ropok lekor + ayam goreng ain ( promote nama ckett) ...apa pun aku harap kawan2 aku xboring untuk terus bukaq blog ni even aku x slalu update..x pe..insyaallah ..tuk students2 ipg...aku akan share kan nota2 exam dalam blog...(kalo nak soalan bocor kena buat2 bek nagn aku laa..belanja ABC pn jadi laa)..OK DEAL!

k...sebelum aku ter 'over dose' menaip bek aku berenti skang..k..bubye ! cayang u all!





SILA LIKE

Sunday, January 30, 2011

Rindu kat blog pencinta katak hijau n blog kawan2...

SALAM SEMUA
 Pejam celik, pejam celik dah nk masuk bulan 2...aku asa dah tersangat lama aku x buka blog aku..cos terlalu bz dgn kuliah dan start bertambahnya rules2 yang plek dkt ipg aku 2 nyebabkan aku bz ngalahkan p.a najib plak...

Tp bila start ja cti aya cina, aku sngt seronok ( x sambut pn, siok ja lebeh) cos bleh hang out ngan kawan2, boleh date ngan org tersayang dan bleh window shopping..huhuhuhu...

Dan yg paling best bleh layan fb dan blog tetiap hari..hehheheh

CuKUP untuk hari yang indah ni..~ love all my Prends!


SILA LIKE

Thursday, January 6, 2011

Sejuk, hujan!

Sepanjang aku balik IPG KSM ni, hujan xberenti2 turun...hujan rahmat kot..hehhe...

But i love hujan....

 bukan hujan band
tp


hujan rahmat yang diturunkan Allah s.w.t..
Tyme2 hujan macam ni..mula laa aku asa macam nak tarik selimut dan tidor 24 hours continuesly........aku asa macam dok kat u.k jaa...aku plak telah berubah menjadi seorang penjimat air...mandi yg 3 kali dah jadi 2 kali...dan tyme2 cti ni asa macam nak mandi sekali ja sehari..(bru rancang) hehhehe

Dulu tyme kecik2 dan beringus, aku sk sgt bila ujan..sebab bleh mandi ujan dpn umah dgn sesungguh2 nya...sambil nek basikal keliling laman umah....sambil jerit2...melolong macam tarzan...dan tulah pengalaman aku yg paling bes dan x bleh aku lupakan! bgehbgeh~ bahagia ~




SILA LIKE

Saturday, January 1, 2011

Sweet sangat2..terharunya saya, awak!

Actually, aku start kuliah hari ahad...tapi tetiba jaa dapat cuti umum..so tunda p ari isnin...hari kuliah jaa tunda..tiket bas aku x tunda pun..tu yg nyedihkan aku tuh...hal2 gini napa la x umumkan awal2??? aku dah la beli tiket lewat...kalau aku tau alang2 cuti mesti aku beli lagi lewat..ngehngeh~

Disebabkan ari ahad cuti, so, ramaila yang x balik lagi..blok pn agak sunyi jaa...roommate aku pn x balik g.....jadi terpaksalah aku tido sorang diri bertemankan 2 lampu kalimantang...aku yang sememangnya agak penakut ni.... rasa seram2 sejuk jaa bila jam menunjukkan pukul 1 pg..saja bt2 saspen cket...disebabkan aku yang penakut ni.....aku pn tepon pakwe aku...dahla dia bru jaa balik keja oenat2..tp aku paksa gak dia teman aku sampai pukul 6...

Kalau tyme tuh aku cakap ngan dia x pa la jugak..ni aku paksa dia tunggu tapi aku nak tidoq...aku x bagi dia putuskan talian.dan dia x bley tidoq langsung....aku warning dia..kalau aku terjaga tengah malam, aku panggil dia, dia x menyahut..aku nak riau....hehehhehe...banyak kali aku terjaga...aku panggil dia..dia macam terlelap..tp dia jaga juga...dia cakap...''ya awak...saya ada....awak tido taw..saya teman..''..pastuh aku pn sambung tido sampaila pagi....

Bayangkan dia sanggup tunggu aku..teman aku tidoq (walaupun dia xtidoq) ...dan yang paling aku asa aku tersanagtla KEJAM sebab aku x pikiq keletihan yg dia alami..dahla br balik keja...x bleh rest..teman awek pnya pasal..kejam kan aku???
 tp, nak buat macam mna dah aku dilahirkan sebagai seorang yang penakut...ooopppsss...bukan salah ibu mengandung,,..tp salah anak yang dikandung!

Awak............makaseh sayang..saya sayang awak sangat2....sweet sangat awak..terharu sangat2 bla saya bgun pg tadi..saya asa bahagia sgt2....saya rs bersyukur dianugerahkan pkwe macam awak...I LOVE U SO MUCH....really2 love u! MMMMuuuaaaahhhh~!






SILA LIKE