Tuesday, December 21, 2010

AIR YANG DI CINCANG TAK AKAN PUTUS

tiba2 je ase nak cerita pasal air...sebab kebetulan pK gadoh denagn abg Pk semalam....kita selalu dengar orang2 cakap 'air yang di cincang tak akan putus'...tyme mula2 dengar benda ni, terdetik juga kat ati...naper hubungan adek beradik dikaitkan denagn 'air' plak??? macam x related pn kan??? air kalau dah cincang memang la x putus kan??? dah nama pn air kan?? kalau terputus maknanya..bekalan air yang disalurkan oleh SADA ke rumah ampa tuh ada masalah laa...atau lebih tepat lagi..umah x dak ayaq la...yang peliknya..apa la kena ngena airdengan hubungan adek beradik....memang la kalau dipikirkan logik ada juga kena ngena dari segi ptaktikalnya tapi bukan dari segi teori nya..berdasarkan subjek kimia..air ialah molekul, dan  persamaan kimia nya ialah H2O..gabungan hidrogen dan oksigen...tapi kenapa ianya dikaitkan dengan sivik plak??? dikaitkan antara hubungan adek beradik...tu yang susah nak terima dr segi teori ni...dr segi praktikalnya, memang la adek beradek ni kalau bergaduh pn , x lama mana..mesti bek balek, macam tuh gak air..kalau kita cincang x akan putus..tapi cincang dengan gaduh sama ka??? air penah gaduh x sesama mereka??? kita sendiri pn x taw air penah gaduh ka tak, naper nak kait kan dengan adek beradek yang gadoh ek??? kalau air bergadoh maknanya..bekalan air akan terputus..dan air x kan dapat di salurkan kerumah..dan umah xdak ayaq laa...jadi terpaksalah mandi gn air kat masjid ja..sebab air dekat umah ampa tu dan gadoh...kesimpulannnya, air pn taw gadoh macam manusia jugak...

SILA LIKE

2 comments:

  1. ngeh3...mane kamOO taw mOlekul2 air x penaH gadOh..keh3..gadOh wiz ure BrO is actually a part of Our famiLy..simple as 'seperti semak di tepi jAlan...' (hahaha..bOleh terima ke perumpamaan tuh..?)

    ReplyDelete
  2. cik permata..kamu x baca kesimpulan post saya tu kew??? kesimpulannya air pun taw gadoh macam manusia jugak...yelah saya gadoh ngan brother gelong saya tuh...bukan simple as ' seperti semak di tepi jAlan...' tapi ' lalang yang penuh dengan spabulan'

    ReplyDelete